Festivalsæsonen nærmer sig

festival_danmark_1
ks12

I Danmark elsker vi sommerens mange festivaler. Faktisk er vi et af de lande i verden, som målt på indbyggere, holder flest festivaler. Der er bare noget over de kolde øl, solen i ansigtet, god musik og samvær med vennerne, som tiltaler os. Heldigvis har vi over hele landet rig mulighed for at opleve forskellige festivaler for enhver smag og i et væld af størrelser.

Lige fra de store Roskilde og Tinderbox festivaler, til de små og intime som Heartland på Egeskov slot, Jelling musikfestival og mange, mange flere. Her kan du læse lidt om et lille udvalg af fede danske festivaller, eller du kan få mere information om årets festivaler hos Festivaltelefon.dk.

Giganternes kamp, Roskilde mod Tinderbox

Hvert år på næsten samme tid tørner giganterne sammen i en kamp om flest publikummer og det fedeste set-up, de bedste bands og de største navne. I år er ingen undtagelse og både Roskilde og Tinderbox i Odense, melder om store navne og noget for enhver smag.

En radiovært på P7mix gik så langt, som til at kalde Tinderbox for skizofrent i deres valg af kunstnere og med navne som Miley Cyrus, Gnags, The Minds of 99, Duran Duran, Macklemore, Rick Astly og mange flere, som den brede del af befolkningen kender, må man da sige, at der i Odense i år, er noget for enhver smag. Roskilde bryster sig i år af navne som Bob Dylan, Mø, Travis Scott, Cardi B og The Cure. Få store navne og i virkeligheden et knap så ambitiøst line-up, som man finder det i Odense.

Distortion

Distortion lokker igen i år, med gadefest i København. Her kan du høre mindre mainstream musik og feste over fem dage i Københavns gader. På Nørrebro, Vesterbro og på distortion ø, er det muligt at deltage i festen.

Samsø festivalen

På samsø kan du høre store danske navne, som Nephew, TV-2 og D-A-D og en lang perlerække af dygtige danske kunstnere. Selv kalder de sig Danmarks hyggeligste festival og måske der er noget om snakken. I hvert fald er Samsø skønt om sommeren. Det samme må man sige om musikprogrammet, som er både bredt og dansk. Festivalen strækker sig fra den 17. til den 20. juli.

Jelling musikfestival

På Jelling musikfestival er den overordnede lydside også dansk. Her kan du opleve Christopher, Hjalmer, Thøger Dixgaard, Barselona, Hugo Helmig og podcast med Anders Lund Madsen og Anders Breinholdt og sidst men ikke mindst, standup. Jelling favner altså lidt bredere end bare musikscenen, ved årets festival.

Et væld af gode festivaler

Der findes ud over de nævnte en bred vifte af gode muligheder for at komme på festival i Danmark. Og hele sommeren igennem har du således mulighed for at finde noget for dig.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.