Firmajul: gaveidéer til de ansatte

julegave
ks12

Én gang om året nærmer julen sig pludselig med hastige skridt, og selvom det er hjerternes fest, er højtiden desværre også forbundet med en masse stress og jag. 

Grunden dertil er i høj grad de mange gaver, der for manges vedkommende skal bringes i hus inden den 24. december, hvor de skal pakkes op af både venner og familie. 

Også i de forskellige virksomheder rundt om i Danmark skal det mærkes, at det er jul, men helst uden at gøre ondt værre, når det kommer til gavestress. 

Derfor kommer der hér nogle generelle idéer til, hvordan man kan bidrage til en god, hyggelig julestemning i sit firma, når der skal vælges de rette gaver. 

julestemning

Skær ikke alle over én kam

En typisk fejl, mange virksomheder begår, er at skære alle deres medarbejdere over én kam. 

Særligt i mindre foretagender et det forholdsvis let at variere gaverne lidt, så de ansatte ikke med det samme ved, hvad de får, når de ser sidemandens gave. 

I større virksomheder det i sagens natur mere besværligt at finde på noget unikt til alle medarbejderne, men derfor er variation stadig en fordel. 

Måske kan hver enkelt afdeling eller gren af virksomheden få én slags gave, eller man kan finde på andre måder at sortere i medarbejderne på. 

Uanset hvad bidrager det positivt til stemningen, hvis ikke alle de ansatte får præcis den samme gave, og det giver helt sikkert anledning til sjove småsnakke på tværs af etablerede grupper i frokostpauserne. 

julemiddag

Lad de ansatte vælge gaver selv

En rigtig populær og også virkelig god idé er konceptet, der kan beskrives med ordene ”vælg selv gaver ansatte”. 

For en gaveansvarlig på arbejdspladsen kan det utvivlsomt være mere end svært at vælge lige præcis den eller de gaver, de ansatte skal have. 

Det er nemlig utrolig individuelt, hvad folk leder efter i gaver og bliver glade for, og derfor kan man spare sig selv for en masse bøvl og småsure miner, hvis man lader medarbejderne vælge årets gave selv. 

Man kan eksempelvis skaffe de ansatte rabatter på forskellige produkter, og så kan de selv vælge lige netop dét, de helst vil have. 

Det udløser med garanti bred tilfredshed hos langt de fleste på arbejdspladsen, at de ikke bliver tvunget til at tage imod én eller flere ting, de dybest set slet ikke har brug for eller lyst til at eje.  

Relaterede artikler

folk som danser på et dansegulv

Sådan holder du årets fest

Sommeren giver dig endelig mere tid til at lave de ting, som du gerne vil. Det er også nu, hvor du har tid til at planlægge og holde årets fest. Det kan være, at du skal fejre et jubilæum, en fødselsdag, eller måske vil du bare gerne give dine venner en god aften. Uanset grunden […]

webdesign

Sådan kommer du i gang med din webshop

Der er mange, der drømmer om at starte deres egen webshop op. Som en begyndelse er det noget, der kan foregå ved siden af et andet job, men med tiden er håbet, at det kan overtage, således det selvstændige liv vinder. Der er nemlig flere, de gerne vil løsrive sig fra deres chefer og dermed […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.