Guide til dit næste luftgevær

luftpistol_luftgevær
ks12

Der er noget frihed i at bruge et skydevåben, men reglerne omkring skydevåben er stramme i Danmark. Luftgeværer er dog meget almindelige i Danmark og bruges til enkelte typer jagt og ellers til mål- eller skiveskydning. Hvis du overvejer at købe et luftgevær, skal du kende reglerne for at eje og bruge det. Her er hvad, du bør vide om luftgevær.

Luftgevær kort fortalt

Et luftgevær bruger lufttryk, der skabes under ladningen, til at sende haglene afsted. Lufttrykket bliver udlignet, når du trykker på aftrækkeren, hvilket presser haglet ud ved høj fart. Der bruges altså ikke noget krudt eller en gnist, når man affyrer et luftgevær, og de larmer derfor ikke nær så meget som en patron med krudt i. Haglets vægt og form spiller også ind, når du skal skyde.

Der er tre typer luftgevær: luftgevær med fjederkammer, luftgevær med gasstempel og PCP-luftgevær. De har forskellige typer at lade på, hvilket også giver forskel i hvor stor rekylen er. Rekyl kan beskrives som et slag, som våbenet giver, når du affyrer skud. Det er forskelligt, om man er kan lide dette eller ej.

luftpistol_luftgevær

Hvis du ønsker en klassisk type luftgevær, skal du vælge et med fjederkammer, da det er den ældste type.
Klassiske luftgeværer har som udgangspunkt skæfte i træ, der gør det nemt at holde ordentligt fast på.

Regler om luftgevær

For overhovedet at eje et luftgevær, skal du være 18 år gammel. Alle over 18 år må lovligt eje et 4,5 mm kaliber luftgevær. Kaliber er hvor bredt afløbet er indeni, og der findes som standard en 4,5 mm, en 5,5 mm og 6,35 mm. Kaliberen bestemmer hvor store hagl, man kan fyre af, og hvor meget kraft der er på dem. Det er kun de store kalibre, der bruges til jagt, hvor 4,5 bruges til skiveskydning og målskydning.
Luftgeværer i Danmark må kun bruges til at skyde enkelte typer duer, krager, måger og stære. Måger og stære er dog til regulering, hvis de er generende i et område.

Er kaliberen over 4,5 mm eller er man under 18 år gammel, skal man eje en våbentilladelse. På borger.dk kan man ansøge om en våbentilladelse.

luftgevær.dk kan du se et udvalg af luftgeværer, der holder sig indenfor de 4,5 mm kaliber.

luftpistol_luftgevær

Relaterede artikler

ældre dating

Ældre dater sig ud af ensomheden

Online dating er blevet et meget populært fænomen – og særligt den lidt ældre generation har taget internetmulighederne til sig. Det er en fleksibel måde at finde den eneste ene på, og du kan hurtigt få sorteret fårene fra bukkene, så du ikke spilder unødvendig tid i jagten på den eneste ene. Flere og flere […]

blomst konfirmation

Sådan finder du den perfekte konfirmationskjole

Når piger skal konfirmeres, så er der specielt én ting, som de går meget op i. Det er nemlig deres tøj. For piger, såvel som drenge er det vigtigt at finde det helt perfekte sæt tøj. Denne artikel handler dog mest om konfirmationskjolen, der oftest er båret af pigerne. Forskellige typer af konfirmationskjoler Der findes […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.