Kommende forældre er i tvivl om, hvad de skal bruge til den nyfødte

Kommende forældre
ks12

Der er kærlighed i luften og inden for nærmeste fremtid, så begynder en helt ny livsperiode, som varer resten af livet – livet som forældre. Det kan for mange virke idyllisk og romantisk, men der kommer også en hel masse bekymringer og følelser med samt beslutninger der skal tages. Det kan være forvirrende for mange at finde rundt id et nye univers som forældre, allerede inden barnet er kommet til verden. Det starter allerede ved forberedelserne, og her er der et emne, der er blevet og bliver debatteret på livet løs rundt omring. For hvad skal man egentlig bruge til den nyfødte?

Nyfødt baby

Naviger rundt i babyudstyret

Med en baby i huset følger der for mange en masse babyudstyr. Men hvor meget af det er egentlig nødvendigt og hvad er bare fedt at eje? Har baby brug for den der populære Sophie La Giraffe, eller er et billigere alternativ lige så godt? Hvor bør man egentlig lægge vægt på kvaliteten og hvor er det mindre vigtigt?

Den nyfødte har ikke et behov for at lege og tumle rundt – det kommer dog hurtigere end i som forældre kan nå at blinke. Men i starten skal der være fokus på barnets basale behov samt omsorgen for barnet. Af praktisk babyudstyr, vil i få brug for:

 • Skifteplads
 • Barnevogn og lift
 • Tøj
 • Kommode eller klædeskab
 • Stofbleer
 • Autostol, hvis i har bil
 • Babydyne og sengetøj

Skiftepladsen kan være arrangeret på flere forskellige måder. Har i et lille badeværelse, så kan i med fordel vælge et væghængt puslebord, der kan slås sammen, når det ikke er i brug. Derved optager det ikke en masse plads i rummet. I kan også vælge et stationært puslebord. Disse fås i mange prisklasser og med forskellige opbevaringsmuligheder.

Barnevogn og lift er en nødvendighed, hvis du vil have barnet med rundt omkring, ligesom der er tradition for, at børn sover middagslur ude i den friske luft. Liften bruges nede i barnevognen i de første måneder. Det skyldes, at barnet finder tryghed ved at have kanterne tæt på, og så kommer det ikke til at ligge og bumle rundt nede i den store barnevogn. 

En lille bruger tøj, og der kan forbruges meget af det, hvis det bliver ramt, når baby gylper eller når baby laver ved siden af bleen. Sørg derfor for at have en del sæt at skifte mellem, så du ikke skal stå på tæer foran vaskemaskinen hele tiden. Husk også en kommode eller lignende, som babys tøj kan ligge i. Nogle vælger at lade det opbevare i skuffer under puslebordet, så det er nemt tilgængeligt ved bleskift.

Stofbleer bliver der brugt mange af, når baby fodres. Disse er gode til at suge gylp og afværge spildt mælk på tøjet – også hos forældrene. Køb endelig rigeligt af dem. Har i bil, så sørg for at anskaffe en sikkerhedsgodkendt autostol, der passer til barnets vægt. Sidst men ikke mindst, så sørg for at have en god babydyne – eventuelt en ekstra, så du altid har en, selvom der kommer gylp på den ene. Her kan du finde mere info om ting til den nyfødte.

Nyfødt baby

Der er naturligvis mange ting, der er rare at have. Her kan bandt andet nævnes:

 • Babyseng / bedside crib / babynest
 • Forskellige bamser
 • Sutter – hvis i ønsker dette
 • Uroer
 • Hyggetæpper

Babyseng er ikke en nødvendighed for alle, da nogle vælger samsovning, lige som sutter er valgfrit og ikke en nødvendighed. Hvad der er rigtigt for jer, kan i kun prøve jer frem med. 

Relaterede artikler

kreativ

Sådan finder du den rigtige hobby for dig

Føler du, at du har lidt for meget tid i din hverdag, og at du gerne vil finde en hobby, som du kan bruge din ekstra tid på? Det kan være, at du gerne vil have noget at gå op i, og at du gerne vil møde nye mennesker, som du kan tilbringe tid sammen […]

seo

Sådan sikrer du dig flere besøgende på din hjemmeside

Har du et genialt produkt, eller en service du sælger, men problemer med at skabe opmærksomhed omkring det? Hvis ingen ser dit produkt, er det ligegyldigt, hvor godt et produkt det er. For ingen køber det, hvis de ikke opdager, at det findes. Derfor er det essentielt, at du har en god markedsføring, hvis du […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.