3 gode råd til en bedre kropsholdning i hverdagen

arbejde
ks12

Rigtigt mange danskere døjer med dårlig ryg, smerter i nakken eller stivhed i kroppen. Ofte kan det skyldes, at mange af os har en dårlig eller ikke helt optimal kropsholdning – og vi lægger typisk ikke engang selv mærke til det. Mange danskere sidder ned hele dagen i forbindelse med arbejde, og her er det helt naturligt, at man sidder og falder lidt sammen.

Andre har dårlig kropsholdning, fordi de simpelthen stresser, er kede af det eller går og spænder. Og endelig er der selvfølgelig nogle, der kæmper med smerter i ryggen eller nakken og deraf får en dårlig kropsholdning.

Læs med her, hvordan du undgår det, og hvordan du kan forbedre din holdning.

Giv slip på de triste tanker

Nogle gange kan dårlig kropsholdning skyldes noget så banalt som et trist sind. Når vi er kede af det, har vi tendens til at falde lidt sammen, og hvis vi stresser eller er vrede, går vi ofte og spænder i hele kroppen – på en helt forkert måde.

Det kan skyldes pengeproblemer, vanskeligheder på jobbet eller andet. Ofte er det løsninger på disse problemer, så du kan give slip på de mørke tanker og rette dig op. Læs mere her hvis du er i knibe med penge eller tal med chefen og se, om ikke du kan flytte fokus.

lån

Få støtte til ryggen

Det behøver dog naturligvis ikke være et trist sind, der gør, at du falder lidt sammen i ryggen. Nogle mennesker har blot ikke en god kropsholdning, og det kan holdningskorrigerende tøj rette op på. Når du går med holdningskorrigerende tøj, bliver du konstant mindet om, at du skal rette ryggen og holde den rank. Og det er super godt for din ryg.

yoga

Én ting er, at det er pænere at gå med en rank holdning. Men du skal også tænke på, at det faktisk er direkte skadeligt for din krop at hænge i den øverste del af ryggen og gå rundt med krum ryg. Det kan give permanente skader i ryg, skuldre og nakke på lange bane.

Bevæg dig

Dette punkt kan næppe komme som en overraskelse for nogen. Hvis du sidder stille hele dagen, vil du stille og roligt falde sammen i ryggen – så sørg for at bevæge dig i løbet af dagen. Det kan for eksempel være ved at benytte dig af et hæv-sænkebord, så du hele tiden kan skifte arbejdsstilling. Stræk dig en smule, når du skal ud og hente kaffe eller på toilettet. Gå rundt, når du taler i telefon.

Og når du så kommer hjem fra arbejde, er det alfa og omega, at du sørger for at holde kroppen i gang ved hjælp af cardio, styrketræning og udstrækning, så du holder din krop bevægelig og smidig, og så du undgår stivhed og en usund kropsholdning.

 

Relaterede artikler

Backup med onlime.dk

Lav en backup af dine vigtige filer

Det er rigtig ærgerligt, hvis man kun gemmer sine vigtige filer på en enkelt enhed, som pludselig går i stykker. Du står derved og har mistet alle dine data, minder og andre vigtige filer. Dette problem kan dog helt undgås, hvis du vælger at lave en backup i skyen af dine enheder. Når du laver […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.