Vil du gerne leve mere sundt og bæredygtigt? Her kan du starte

Chaplon te er bæredygtig gastronomi
ks12

Chaplon te er bæredygtig gastronomi

Der er ingen tvivl om det. Det er bedre for både os selv, vores medmennesker og ikke mindst miljøet, hvis vi forsøger at leve så økologisk og bæredygtigt som muligt. Men det kan alligevel være svært at tage sig sammen og komme i gang, for hvor skal man starte?

Der er mange indgange til at ændre sin livsstil. Der er ingen af dem, som er mere rigtige end de andre. I denne artikel vil der dog blive lagt fokus på, hvordan du kan leve mere sundt og bæredygtigt via de kulinariske valg, som du træffer.

Start småt, end med det store

Du behøver ikke gå ud og smide alle produkter i dit køkken ud på én gang. Faktisk vil dette langt fra være bæredygtigt. Tværtimod bør du bruge madvarer og tørvarer op, for så efterhånden at skifte dem ud med økologiske alternativer, efterhånden som du løber tør.

På et tidspunkt har du helt ændret de ting, som findes i dine skabe og i dit køleskab. På dette tidspunkt vil du helt sikkert kunne mærke en forskel, både på den måde som din krop har det, og som din samvittighed har det.

Økologisk te med god samvittighed

Tag en lille ting som den te, du drikker. Du vil gerne have at den smager godt og er i god kvalitet, så hvorfor ikke vælge den økologiske variant? Der er efterhånden kommet rigtig mange økologiske løsninger i supermarkederne, så der er rigeligt at vælge mellem.

Et eksempel på en rigtig god variant af økologisk te er Chaplon Tea. Chaplon Tea er ikke kun kendt for de økologiske og lækre produkter, men også for usædvanlige og forfriskende smagsvarianter inden for netop te. Her får du således den perfekte kombination af god produktion og en lækker smagsoplevelse.

Skær ned på kødet og vælg de økologiske varianter

Vi ved efterhånden godt, at kød er en af de store syndere, når det kommer til bæredygtighed. Det betyder ikke, at du skal opgive kød helt. Men det er en god idé at skære ned på dit forbrug. Du vil sikket opdage, at det ikke er så slemt.

Når du køber kød kan du med fordel også vælge de økologiske varianter. Disse dyr har haft bedre forhold og spist mindre giftigt foder. Denne form for kød er derfor også sundere for dig at spise af.

Andre gode vaner, når det kommer til mad

Der kan siges rigtig meget om, hvad man bør gøre og ikke bør gøre, når det kommer til mad. Det er vigtigt ikke at slå sig selv i hovedet og have dårlig samvittighed hele tiden. Men det er en god idé at lytte til råd og tænke over sin adfærd.

Inspiration til mad og drikke kan man blandt andet få online. Her kan man følge hjemmesider og blogs, som promoverer sunde, sjove og inspirerende livsstile. Her kan man plukke opskrifter og tips ud og overføre disse til ens egen hverdag.

Relaterede artikler

Lån til kørekort

Derfor har alle råd til et kørekort

Har du mod på at realisere din drøm om det længeventede kørekort? Er du klar til at køre på de danske landeveje på egen hånd med nedrullede vinduer og vind i håret? Så er du bestemt ikke den eneste! Det er ikke nogen hemmelighed, at et kørekort giver en kæmpe frihed til at kunne bestemme […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.