Hvad er det, som mennesker i rigtig god form gør for at forblive i form

Motion og sundhed
ks12

Kan du nikke genkendende til den snigende følelse af misundelighed, når du ser folk på gaden med tilsyneladende perfekte kroppe? Og undrer du dig ydermere over hvordan det egentlig lykkes dem at holde sig i så god form, når du selv finder det så vanskeligt? Hvis dette er tilfældet, så er du bestemt ikke alene. Det kan nemlig være temmelig frustrerende at træne hårdt i motionscentret uden at man derefter kan slappe lidt af og nyde de permanente resultater. Der findes dog en række ”hemmeligheder” som disse individer i god form går og dækker over. Men det er slut nu. Her er nogle af de måder, hvorpå folk i god form forbliver i god form.

Helse og livsstil

Ingen diæter

Folk i god form har for længst indset, at der ikke findes en diæt der kan erstatte vedvarende sund kost. Ved at gøre sund kost til en permanent del af deres liv, så er der nemlig intet behov for at skulle underlægge sig hårde slankekure. Det er bare med at lytte til ens krops signaler, følge dem og så selvfølgelig ikke erstatte kyllingebrystet med grillkyllingen.

De nyder deres motion.

Det er vist ikke en overraskelse, at man skal have en interesse for noget, hvis det skal vare ved. Alt for mange af os frygter træningssessionen i motionscentret, og dette er naturligvis et problem. Brug i stedet lidt tid på at finde fysiske aktiviteter som du syntes mere om, så du nemmere kan holde formen ved lige. Måske er romaskinen ikke lige din kop te, men i stedet løbebåndet. Vælg de aktiviteter du syntes bedst om, og du vil faktisk ende med at glæde dig til at motionere igen. Hvis dette ikke virker, så er den træningsplan du følger måske ikke den rette; og så bør man kigge sig om efter en mere velegnet. Hvis dette ikke rammer problemets rod, så vil det i stedet være ideelt med et godt holdspil, såsom håndbold eller fodbold. På denne måde får man jo nemlig både motion, sammenhold og en masse sjov. 

Livsglæde og aktivitet

Deres motion gives høj prioritet

Folk der virkelig er i form giver deres træningssessioner særdeles høj prioritet. Dette betyder, at de ikke nemt vil lade noget forhindre deres ugentlige sessioner. Heller ikke at stå lidt tidligere op. God form kræver nemlig dedikation. Denne målrettethed hos folk i form giver selvfølgelig pote gennem en langt bedre fysik.

De sover bedre

God form handler om mere end blot motion. Vores søvnvaner har nemlig også stor indflydelse på vores sundhed og form. Hvis man ikke sover godt, så træner man heller ikke godt; og dette er lig med, at man ikke vil kunne magte at forblive i god form. Mange af disse mennesker er desuden aktive medvirkende til deres nattesøvns succes. Ved f.eks. at bruge bideskinner, gå i seng tidligt og ikke mindst eliminere distraktioner (skærme), så sover disse mennesker simpelthen bedre og vågner op i langt bedre humør – med masser af ekstra energi. Og dette er bestemt en bonus, hvis man ønsker at forblive i god form på et mere permanent basis. Motion kræver nemlig energi, hvilket ikke kan opnås medmindre man får styr på ens nattesøvn. 

 

Relaterede artikler

Job

Sådan får du mere overskud på jobbet

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange af os, der kan have svært ved at finde både motivationen og energien, når hverdagen melder sin ankomst. Derfor er vi til tider nødt til at nyde en eller anden form for afbræk, der netop kan være med til at give os det friske pust, som […]

Penge

Filnavn: Sparegris Sådan får du mere frirum i økonomien

Kender du det at pengene ikke rækker til hele måneden? Eller at de ligefrem slipper op midt på måneden? Mange går rundt med følelse af at pengene ikke helt slår til, men sådan behøver det ikke være. Uanset hvor lidt du tjener er der metoder til at få mere og større økonomisk frirum til at […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.