4 tips til dig der skal til at arbejde med online markedsføring

SEO skrevet med brikker på et bord
ks12

Skal du netop til, at arbejde med online markedsføring for første gang? Er du erhvervsdrivende og egentlig uddannet og dygtig til noget helt andet, så kan det være en svær proces at begive sig ud i. Online markedsføring er noget helt andet end gammeldags købmands maner. Her får du fire tips til hvordan du bedst kommer i gang og bliver synlig online. 

adwords skrevet med brikker på et bord

SEO, SEO, SEO

Har du aldrig skænket SEO en tanke før, så er det bestemt på tide at du gør det. Det er en ting man ikke kan komme uden om, uanset hvilken branche man er i. SEO er nemlig den organiske del af søgemaskinefunktionen og er det der afgør om hvor langt oppe eller nede man ligger i en given søgning. Der er masser af undersøgelser der viser, at en bruger meget ofte kigger længere nede ned top tre af de søgeresultater der kommer frem og slet ikke kigger på side to. En forbruger laver altså hellere en ny søgning, end at klikke på side to på den første google søgning. Derfor er det vigtigt at du laver en søgeordsanalyse og udarbejder dit SEO-arbejde efter den. Du kan også bruge forskellige værktøjer til, at finde frem til hvor du ligger henne på en søgning i dag og bruge dem til at holde øje med din placering på søgeordet på for eksempel google. Når du er blevet rigtig god til SEO, så vil du støde på en konkurrence om, at blive kongen af internettet. Det er en intern konkurrence for personer der arbejder med SEO om at blive kongen af internettet. Du vinder ikke nogen præmie som kongen af internettet. Men du får en stor ære i at være kongen af internettet. 

Google adwords 

Du har garanteret hørt ordet eller termet google adwords tidligere. Det er den betalte del til af dine muligheder på google og de annoncer der altid ligger i toppen af google, når du søger på noget. Uanset om du ligger godt på den organiske del af din seo eller ej, er det godt at fylde så meget som muligt på google. Jo mere du fylder du side et, jo mindre fylder dine konkurrenter, derfor er google ads også en god ide for dig, der har en god organisk placering på google. Med google ads er det sådan, at jo bedre din hjemmeside performer og jo bedre dine annoncer performer jo billigere bliver dine annoncer. Det er nemlig sådan at google gerne vil gøre det så godt for deres forbrugere som muligt og de belønner de virksomheder som har de bedste hjemmesider og annoncer. Det er altså hvor brugervenlig og relevant din hjemmeside er for den enkelte søgning der afgør både din organiske placering, men også prisen på dine google ads.  

E-mail-marketing 

E-mail marketing har været en ting længe og vil fortsat være det. Det gode ved en E-mail liste er, at du selv ejer den. Du betaler ikke til en platform hvorpå din E-mailliste eller dine kunder er. Når først du har fået samtykke fra din kunde om, at du må bruge deres E-mail så har du rettigheder til at bruge den. Hvis du bruger den klogt og tænker nøje over hvad du skriver til dine kunder, så er din E-mail liste guld værd og et virkelig godt marketingredskab og en meget billig marketing strategi. 

online markedsføring forklaret på et billede

SoMe

Til sidst er der de sociale medier. De er for de fleste virksomheder heller ikke til at komme uden om i dag. Tidligere havde virksomheder stor succes med at lave gode organiske opslag på facebook og nå en stor mængde mennesker. Det kan man ikke i dag. Facebook har set en guldgruppe i deres annonce system og prøver at lade de organiske opslag tilfalde de rigtige mennesker på facebook. Facebook ønsker primært at være et sted for mennesker og venner og det er derfor det der bliver prioriteret højt i forhold til den organiske del. Så skal du have succes på de sociale medier, så vær så personlig som muligt. Vælg et godt ansigt udadtil og lad som om at alle jeres kunder er jeres venner. Lav gode videoer og vær genkendelige. 

Relaterede artikler

sand og klitter

Turist i eget land – Turen går til Vestjylland

Har du besluttet at din ferie skal holdes hjemme i Danmark? Så er det måske værd at overveje hvad du skal se. For selvom landet er lille og du har boet her længe, så er der tit rigtig mange ting man ikke har set og oplevet endnu. Netop fordi man meget sjældent er turist i […]

julestemning

Sådan finder du de allerbedste gaver til juletiden

Juletiden er for rigtig mange mennesker også gavetid. Hele december måned er faktisk på mange måder blevet så meget gavetid, at det kan være direkte stressende. Det har selvfølgelig aldrig været meningen, men det tyder jo sådan set bare på, at man gerne vil gøre livet godt for sine nærmeste. Det kan der vel aldrig […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.