Sådan udvælger du det rette hundefoder til netop din hund

sulten hund
ks12

Lige som os mennesker, så er der meget stor forskel på hunde. De har alle deres egne behov, og et bestemt type hundefoder fungerer derfor ikke optimal til to forskellige hunde. Mange tror fejlagtigt, at de kan udvælge hundefoder ud fra kriterier såsom race eller alder på hunden. Dette er dog langt fra nok for at sørge for, at hunden er dækket ind med de retter vitaminer osv. Og i den rette mængde.

Et af de store problemer hos mange hunde er overvægt. Det kan skyldes flere ting, men foderet spiller helt klart en vigtig rolle. Giver du din hund noget foder, der ikke dækker dens behov optimalt, hvor den eksempelvis virker sløv og træt, så hjælper det ikke blot at hæve fodermængden. Det kan godt være, at du ved netop den type hundefoder, du fodrer med får den dækket ind på de vigtige vitaminer, men er der ikke en balance mellem de gode sager og fedtindholdet, så vil hunden blive fed. Det gælder især, hvis den rører sig for lidt, men den kan også sagtens være meget aktiv og samtidig overvægtig på grund af forkert fodring.

Når du skal vælge foder til din hund, så bør du tage højde for faktorer såsom:

  • Alder
  • Race (størrelse på hunden)
  • Aktivitetsniveau
  • Huld

Yngre hunde og ældre hunde har et vidt forskelligt behov i forhold til sammensætningen af deres foder. Den unge hund har brug for mere fedt og protein, så den kan vokse sig stor og stærk. Den gamle hund kan have sværere ved at optage forskellige vigtige stoffer i systemet, og der er derfor taget højde for det i foderet til den gamle hund. Samtidig kan der være andre relevante faktorer ved foder til ældre hunde, der eksempelvis kan have problemer med leddene.

trofast hund

Gilpa Kennel

Gilpa Kennel er et foder, der tager ekstra højde for bindevævssygdomme. Her er der også tilsat lækkert kylling og så det vigtige glucosamin fra skaldyr. Glucosaminen går ind og modvirker betændte led.

Gilpa Super Mix

Har du en hund med et højt aktivitetsniveau og en høj forbrænding, så skal du naturligvis ikke gå efter det fedtfattige foder. Her er Gilpa Super Mix et oplagt valg. Dette foder er rig på alle de næringsrige stoffer, og så er blandingen specielt sammensat til den aktive hund.

Gilpa Trinkets

Har du en digende hund eller en hund, der decideret har problemer med at holde huld (vægt), så kan du prøve Gilpa Trinkets. Dette foder supplerer ekstra op, så hunden kan holde huld uden at få overdosis af vitaminer.

hundefoder

Gilpa Slimline

Har du en overvægtig hund, så gå efter en foderblanding såsom Gilpa Slimline. Som navnet lægger op til, så er det en fodersammensætning, der retter sig mod de overvægtige hunde. Det er yderst vigtigt at sørg for at hunden ikke bliver overvægtig, da det overbelaster led og organer. Se denne infoside for anmeldelse af Gilpa. Husk altid at holde øje med din hund. Det kan sagtens ske, at hunden behov ændrer sig gennem tiden og den derved får behov for en anden foderblanding.

Relaterede artikler

blomst konfirmation

Sådan finder du den perfekte konfirmationskjole

Når piger skal konfirmeres, så er der specielt én ting, som de går meget op i. Det er nemlig deres tøj. For piger, såvel som drenge er det vigtigt at finde det helt perfekte sæt tøj. Denne artikel handler dog mest om konfirmationskjolen, der oftest er båret af pigerne. Forskellige typer af konfirmationskjoler Der findes […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.