Sådan kan du træne hundehvalpen til at stoppe med at bide i husets inventar

hundehvalp
ks12

Hvis du for nyligt har anskaffet dig en lille hundehvalp, så har du måske allerede opdaget, hvor meget træning, den kræver for at kunne lade være med at rasere huset og dets inventar. Det er helt normalt, at hundehvalpe ikke kan lade være med at bide i nærmest alt det, de kommer i nærheden af, da det er en del af deres naturlige instinkt. Selvom det er naturligt for dem, og at de ikke kan lade være, kan det selvfølgelig stadig være meget frustrerende at se ens møbler i hjemmet blive mere og mere ødelagte.

Prøv at starte ud med disse tips

Hvis du gerne vil undgå mere ødelæggelse i dit hjem, så er det vigtigt at få trænet hvalpen til, at den ikke bider. Dette er nemlig ikke noget, den lærer af sig selv, og derfor er du nødt til at træne det med den. Du kan eventuelt starte med at give den et bidelegetøj og lære den, at den gerne må bide i det, så den kan få tilfredsstillet sin bidelyst uden at ødelægge mere i huset. Når den så vælger at bide i legetøjet frem for dine møbler, så husk at rose den og eventuelt give den nogle godbidder for det, så den finder ud af, at det den gør, er rigtigt. Hvis den så begynder at bide i dine møbler, så sørg for at sætte dine grænser og skælde den ud ved at sige nej til den, så den lærer, hvad der er rigtigt og forkert at bide i.

Du må væbne dig med tålmodighed

Du kan lære din hvalp at stoppe med at bide i husets inventar på flere måder, men de ovenstående tips er rigtig gode at prøve af som en start. Noget af det vigtigste at huske på, mens du træner din hvalp, er, at du skal væbne dig med tålmodighed. Ligesom det tager tid for mennesker at lære nye ting, tager det også tid for hunden at lære, hvad den må, og hvad den ikke må. Det kommer til at tage noget tid med træningen, men hvis bare du bliver ved, skal den nok lære det med tiden!

Har hunden allerede været ved at tygge i bordbenene, og står bordet ikke til at redde?

Hvis hvalpen allerede har været i gang med at bide i nogle af dine mere vigtige møbler såsom spisebordets bordben, og du derfor godt kunne tænke dig at få fat i et nyt bord, så kan du med fordel overveje at få fat i et plankebord ved at se her. Et plankebord er super praktisk at have, især hvis du har en hund. Bordet er meget slidstærkt og har et meget rustikt og nærmest råt udseende, så selv hvis hunden skulle få lyst til at bide i bordbenene, lægger man ikke så mærke til det, da det bare kan ligne, at det er en del af det rustikke design!

Er du blevet klogere på, hvordan du kan træne den?

Det tager tid at vænne hundehvalpen af med at bide, og indtil du får vænnet den af med det, kan den godt finde på at bide i flere ting. Derfor kan du med fordel prøve at kigge på et plankebord via siden, så du kan få et bord, som man ikke lægger mærke til så mange bidemærker i, hvis hvalpen skulle finde på at bide i bordbenene.

Relaterede artikler

Forkæl dig selv med en frituregryde

Forkæl dig selv med en frituregryde

Frituremad er noget, som langt de fleste madelskere sætter stor pris på. Det er dog ligeledes en form for mad, der har et aldeles blakket ry. Der er dog ingen grund til at entydigt opfatte frituremad som værende usundt, da dette ganske enkelt ikke behøver at være tilfældet. Med det rette udstyr i form af […]

seng til børneværelset

Find den rigtige seng til børneværelset

Hvis dit barn ikke har et særlig stort værelse, kan det være svært at finde en seng, der passer til. Sengen vil nemlig nemt komme til at tage alt for meget plads på barnets værelse. Det er ærgerligt, når pladsen for eksempel kunne være brugt bedre til at lege på. Det er derfor en god […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.