Sådan sikrer du en sikker biltur til hunden

Hund i bil
ks12

Har du ofte hunden med i bilen, når du skal besøge venner og familie? Så er det vigtigt, at hunden er i sikkerhed under køreturen. Det kan hurtigt blive farligt for både dig og hunden, hvis du laver en hård opbremsning på vejen. Der findes ikke nogen lovgivning for, hvordan hunden skal spændes fast i bilen. Du kan dog risikere at få en bøde, hvis politiet vurdere at hunden er til fare for din kørsel. Der findes forskellige måder at spænde hunden fast, så I begge er i sikkerhed.

Hundebur

Hundegitter til bilen

Du kan købe et hundegitter til bilen, som gør, at du sikkert kan køre rundt med hunden i bagagerummet. Hundegitteret placeres nemt imellem bagagerummet og passagersæderne. Dette sikrer at hunden ikke kan ryge ud gennem forruden ved for eksempel et færdselsuheld. Det kan være en fordel at købe et justerbart hundegitter, så det nemt kan tilpasses til bilen. 

Hundegitteret er også med til at sikre dig, når du kører bilen. Når gitteret er oppe, er der ingen risiko for at få hunden i nakken, hvis du for eksempel laver en hård opbremsning. Et hundegitter sikrer altså ikke kun hunden men også dig, som kører bilen. 

Hundebur til bilen

Et hundebur kan være en stor fordel på køreturen. Hundeburet sikrer at hunden ikke bliver kastet rundt i bilen ved en hård opbremsning eller et færdselsuheld. Der findes mange forskellige størrelser af burene, så du kan finde det helt rigtige bur til hunden. 

Det anbefales, at hundeburet bliver sat fast i bunden eller i siderne af bagagerummet. Det vil også være med til at sikre, at buret står solidt fast til bilen. Der er dermed ingen fare for at buret kastes rundt i bilen ved en hård opbremsning. 

Hund

Sikkerhedssele til hunden

Der er udviklet sikkerhedsseler til hunde, som fungerer ligesom en sikkerhedssele til mennesker. Hunden er spændt godt fast, og der er ingen fare for at den kan blive kastet rundt i bilen. Det er vigtigt at finde et godkendt mærke, så du sikrer dig, at hunden er beskyttet bedst muligt. Du beskytter bedst hunden ved at placere den på bagsædet, så den ikke bliver ramt af airbaggen på det forreste sæde.   

Relaterede artikler

mand med bog

Pas på de ansatte med ergonomiske tiltag

Ergonomi er så meget mere end at stå op om dagen og sidde korrekt. Der er så mange faktorer i vores miljø, som også har en indvirkning på vores helbred og påvirker vores velbefindende på arbejdet. Pointen med god ergonomi på kontoret er at føle sig godt tilpas. Hvis du lykkes med at skabe et […]

webdesign

Sådan kommer du i gang med din webshop

Der er mange, der drømmer om at starte deres egen webshop op. Som en begyndelse er det noget, der kan foregå ved siden af et andet job, men med tiden er håbet, at det kan overtage, således det selvstændige liv vinder. Der er nemlig flere, de gerne vil løsrive sig fra deres chefer og dermed […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.