Vær sikker når du cykler

cyklist
ks12

Omkring 20-30 cyklister dør som følge af trafikulykker hvert år. Tallet for alvorligt tilskadekomne ligger på cirka 500 om året. Det er foruroligende tal, og langt de fleste uheld finder sted inde i byerne. Det er ofte helt simple ting og forebyggende vaner, der kan føre til færre ulykker. 

På den måde er det blandt andet vigtigt at benytte sig af en cykelhjelm, være ædru, bruge en cykelstol, hvis man cykler med børn, samt være fokuseret og opmærksom på sine omgivelser, mens man befinder sig i trafikken. 

bilkø

Cykelhjelme og cykelstole

Ved at bruge en cykelhjelm kan man reducere risikoen for at få en alvorlig hovedskade med over 50%. En cykelhjelm kan beskytte en rigtig meget, og ny teknologi som for eksempel Hövding cykelhjelme fungerer som effektive cykel airbags, der nemt kan tages på som en krave rundt om halsen. 

Desværre er der stadigvæk mange cyklister, som ikke benytter sig af cykelhjelme, men sandheden er, at der absolut ikke findes nogen som helst god grund til at droppe cykelhjelmen. Cykler man ofte med børn, er det en rigtig god idé at få monteret en cykelstol. Cykelstole kan beskytte ens barn meget, idet de begrænser barnets mulighed for at udføre voldsomme bevægelser, der kan være forstyrrende, eller falde ned fra cyklen. En cykelstol er på den måde en slags bilsele, der er super vigtig for børns sikkerhed på cyklen. 

skilt

Opmærksomhed

Cirka hver tredje ulykke skyldes en eller anden form for uopmærksomhed i trafikken. Det kan være distraherende tanker, træthed, et skænderi eller en notifikation på mobilen, der fører til ulykker. Især mobilen og den øgede teknologiske hverdag fører til flere forstyrrelser under bil-, og cykelkørsel, og nogle mennesker lytter også ofte til høj musik, mens de befinder sig i trafikken. 

Også sociale medier spiller en stor rolle. Det kan være fristende at ville svare på en besked med det samme, selvom man måske burde vente, indtil man er ankommet til sit mål. Spritkørsel kan også føre til stor uopmærksomhed og dårlig kørsel, og man må på den måde aldrig køre cykel eller bil, hvis man er beruset. Som medborger har man et ansvar for at passe på andre mennesker i samfundet, og man må derfor tage sin rolle i trafikken alvorligt og holde sig til færdselsreglerne. Når man cykler eller kører, er det uhyre vigtigt at være fokuseret og give verden omkring sig sin fulde opmærksomhed. Man kan altid bare tjekke sin mobil senere. På den måde beskytter man både sig selv og andre. 

Relaterede artikler

Teambuilding

5 af de bedste grunde til at teambuilding er en god idé

Teambuilding hjælper med at bringe folk sammen ved at opfordre til samarbejde. Sjove aktiviteter, der hjælper folk med at se hinanden i et nyt lys, tillader dem at forbinde med hinanden i et andet miljø. En af de største grunde til teambuilding er for at få resultater. Gennem en serie af planlagte teambuilding begivenheder, der […]

Himmel med hjerte

Få hjælp til tømning af dødsbo og sorgprocessen efter

Det kan være meget svært at miste en person, man holder af. Det kan både være hårdt at bearbejde sorgen over at have mistet, men det kan også virke uoverskueligt at skulle tage stilling til praktiske gøremål. Det kræver mange timer at skulle tømme den mistedes hjem for at kunne sælge huset, og samtidig kan […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.