Gør din have klar til staycation

solsikke
ks12

Begrebet staycation er i stigende grad blevet populært over de seneste år. Ordet er en sammenblanding af stay og vacation og indbefatter, at man bliver hjemme og holder ferie.

En staycation kan være alt andet end kedelig – det handler om, hvad man gør det til. Mange mennesker vælger at gå på opdagelse i deres hjemby og omegn og får i den forbindelse øjnene op for en masse skønne, historiske steder og afkroge. I sidste ende gør det, at folk værdsætter og føler sig mere knyttet til det sted, de bor.

Det samme kan ske indenfor din egen havelåge. Vælger du at afsætte lidt tid og kræfter til at forvandle dine udendørsarealer til den have, du altid har drømt om, vil en staycation på mange måder være lige så givende og eventyrlig, som en dyr rejse.

Udover at slippe for den stress og jag, der nogle gange kan være forbundet med at udforske nye rejsedestinationer, er en staycation også en utroligt klimavenlig måde at holde ferie på. Du gør altså både noget godt for klimaet, for din pengepung og ikke mindst dig selv.

udendørs terrasse

Forvandl dine udendørsarealer til en luksuriøs sommeroase

Det behøver ikke at koste alverden at forvandle sin have til den oase, man altid har drømt om. Du vil selv kunne føre mange af dine idéer ud i verden, uanset om du er den fødte handyman eller ej. Selv de ting, der virker komplicerede, kan vise sig at være mulige for dig at udføre, uanset om du gør det alene eller gør det til et sjovt projekt sammen med dine venner eller familie.

Langt hen ad vejen vil du kunne hente gode tips og tricks på nettet til, hvordan du selv gennemfører dine projekter. Der vil også være gode tilbud at hente på de ting, du ikke selv formår at udføre, så du ikke ender med at betale overpris for at få fagfolk til at udføre dem. Således kan du både spare tid og penge.

 pølser på grill

En terrasse kan bruges til mange ting

Har du ikke allerede en terrasse, kan du begynde at undersøge mulighederne for selv at bygge en. Og har du allerede en, kan du peppe den op med de helt rigtige udendørs møbler, lyskæder, olielamper eller bålfade. 

At bygge eller peppe en terrasse op kan være et af de større projekter, man kan foretage sig i haven. Til gengæld er der meget at lære, og den viden og erfaring, du gør dig, vil du kunne tage med dig, når du starter andre sjove og spændende projekter i haven og i hjemmet.

Som en bonus vil terrassen kunne skabe rammerne om de skønneste oplevelser året rundt: fra grillaftener med venner og familie om sommeren, solbadning og udendørs søndagsbrunch til varme drikker i stearinlysets skær på kolde efterårs- og vinteraftener.

Relaterede artikler

Kvinde med telefon

Et webbureau kan optimere din webshop

Rigtig mange mennesker har et produkt, som de synes, at andre skal have adgang til. Det kan være, at man laver keramik eller flotte kager. Man starter måske med at sælge sine ting på forskellige markeder. Med tiden ønsker man dog at gøre det muligt for en langt bredere målgruppe at få adgang til ens […]

Vær god ved din krop

Passer du nok på dig selv?

I en travl hverdag, er det vigtigt, at du sørger for at passe på dig selv. Det gælder om at finde en balance i din hverdag, så du føler at du både har tid og overskud til dig selv, din familie, dine venner og dit arbejde. Hvis du ikke passer på dig selv, vil du […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.